header2.jpg
Deutsch (DE-CH-AT)   English (United Kingdom)   Dutch-Netherlands
  • Bel voor leuke lastminutes!¬†

>Schitterend uitzicht over het ijsselmeer!

>Direct gelegen aan zee & strand!

>Uitgerust met o.a whirlpool,sauna,enz! 

  

 

 
  • Beoordelingen van de Villa's & Het Resort.

>Overall Waardering - 8,6
>Ligging - 9,0
>Service - 8,4
>Prijs / kwaliteit - 8,3
>Kindvriendelijk - 8,2
>Activiteiten - 7.4
>Onderkomens - 8,7
>Eetgelegenheden - 7,7
 
(Gem: 211 beoordelingen Zoover.nl)
 
Home Resort Omgeving

postheadericon Omgeving

Random Images

wifi internet wadden eilanden kinderen speeltuinen wadlopen tennis makkum friesland lastminute wellness ijsselmeer friesland wadden huren

 

 

 

wifi internet wadden eilanden kinderen speeltuinen wadlopen tennis makkum friesland lastminute wellness ijsselmeer friesland wadden huren


 


Sfeervol Makkum

Makkum ligt aan het IJsselmeer in de Zuidwesthoek van Friesland. Dit sfeervolle vissersdorpje met haar statige koopmanshuizen en rijkversierde geveltjes is een populaire watersportplaats. Jaarlijks passeren vele plezierjachten de oude sluis in Makkum.

Omgeving
De Friese kust en het binnenland beschikken over veel leuke en cultuurrijke steden. Maar liefst zeven van de Friese Elfsteden liggen in het IJsselmeergebied, waaronder de watersportstad Sneek en het havenstadje Harlingen. Vanuit Harlingen kunt u zelfs een dagje naar Terschelling of Vlieland. Een bezoekje aan de pitoreske kustdorpjes Stavoren en Hindeloopen is ook zeker de moeite waard.


Koninklijke Tichelaar Makkum
In deze aardewerkfabriek wordt het wereldberoemde Makkumer aardewerk nog steeds volgens een vier eeuwen oud recept gemaakt. Naast internationale bekendheid met zijn collectie aardewerk en tegels heeft Koninklijke Tichelaar Makkum naam gemaakt met het uitvoeren van keramische restauraties en projecten met kunstenaars en vormgevers. Er is tevens een winkel bij de fabriek. Turfmarkt 65, tel. 0515-231 341.


Rondvaart ‚ÄúIt Preamke‚ÄĚ
De omgeving van Makkum verkennen in een nostalgische praam. Een rondvaart door prachtige natuurgebieden. ’s Avonds is de praam sfeervol verlicht. Stichting It Preamke, Turfmarkt 33, tel. 0515-232 222.

Dagtochten vanuit Makkum
Vanuit Makkum worden verschillende dagtochten georganiseerd, welke u naar bijzondere plekken in Friesland brengen. Opgave deelname via tel. 0515-232 222.
Kinderen spelen indoor speeltuin    
wifi internet wadden eilanden kinderen speeltuinen wadlopen tennis makkum friesland lastminute wellness ijsselmeer friesland wadden huren
Kinderparadijsjes

*Ballorig Ballorig is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Je kunt klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel meer!Voor de jongste kinderen tot 5 jaar is er een aparte speelruimte.

*Leeuwarden Aqua Zoo Water dierentuin


* Aeolus Bij Aeolus kan ieder kind zich helemaal uitleven. De kinderen van 1 t/m 14 jaar kunnen rennen, springen, klimmen en er is heel veel om te ontdekken. Ook voor de volwassenen is het ontdekkingscentrum een leuke ervaring!  

* Kameleondorp Het leukste dagje voor speurneuzen. Bij ons beleef je de natuur met slootje springen, slingeraap, bootje varen en nog veel meer. Hier kan alles wat thuis niet kan, en wat je zo graag wilt. In de boerderij. In de boot. Op het eiland. Zwaagwesteinde

wifi internet wadden eilanden kinderen speeltuinen wadlopen tennis makkum friesland lastminute wellness ijsselmeer friesland wadden huren
De Waddeneilanden

*De Waddeneilanden: Een uitstapje naar de mooie Waddeneilanden is zeker de moeite waard. Tijdens de overtocht naar, Vlieland en Terschelling komt u zelfs langs het privéstrand van de zeehonden uit dit gedeelte van de Waddenzee. Niet zelden liggen hier meer dan honderd van deze unieke dieren zich heerlijk te koesteren in de zon. Voor de actuele dienstregeling en verdere informatie over de eilanden kunt u terecht op www.wadden.nl.

*Wadlopen: Een bezoek aan Friesland is bijna niet compleet zonder een keer genoten te hebben van een wandeling op het wad. Een tocht naar Simonszand, zwerven langs het Robbengat of naar Ameland of Schiermonnikoog (en terug). Al naar gelang uw wensen en conditie bepaalt u zelf wat u wilt beleven. Iedere tocht bezit unieke schoonheden. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot onze receptie.

*Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen: Vanaf de oprichting van de Zeehondencrèche in 1971 vangt Lenie 't Hart zieke en gewonde zeehonden op in Pieterburen. Het opvangcentrum heeft zich inmiddels van een eenvoudige "crèche" voor jonge zeehonden ontwikkeld tot een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zeehondenziekenhuis dat werkt met alle bijbehorende faciliteiten zoals quarantaines, een laboratorium, een apotheek en alle denkbare onderzoeksapparatuur. Alle opgevangen zeehonden worden behandeld totdat ze weer terug kunnen naar de zee. Geen enkel dier blijft in gevangenschap en er wordt zeker niet met zeehonden gefokt.
wifi internet wadden eilanden kinderen speeltuinen wadlopen tennis makkum friesland lastminute wellness ijsselmeer friesland wadden huren Musea in Friesland

*De Vleer Nederlands Culinair Historisch Kookmuseum. Er is een wisselende expositie van keukengerei met verborgen verhalen en unieke keukenmaterialen, veelal handgemaakt.

*Scheermuseum Bakhuizen Museum met scherpte. Geeft een overzicht van de strijd, die de mens voerde, tegen overtollig baardgroei. En in het bijzonder het "nat scheren". O.a. hoe de barbier, met kwast en    scheermes, zijn klanten te lijf ging.

*It Gysbert Japicxhus Nederlands historisch museum. In het museum wordt op 16 panelen het levensverhaal van de 17de eeuwse Friese dichter en schrijver Gysbert Japicx uitgebeeld. Us Heit Nederlandse bierbrouwerij, museum en proeflokaal. Je komt hier meer te weten over de historie en de diverse bieren in binnen- en buitenland.  

*Streekmuseum /Volkssterrenwacht Historisch museum, gericht op educatie. Met de Miedema-telescoop kan een blik op het heelal worden geworpen.

*Het Admiraliteitshuis Het museum toont 2000 jaar cultuur en geschiedenis van Noord-Oost Friesland, zoals oude gebruiksvoorwerpen, volkskunst en Fries aardewerk.

*Eisinga Nederlands planetarium. Is het oudste werkende planetarium ter wereld.
Martena Historisch museum. Laat allerlei aspecten van de geschiedenis van Franeker zien. De Universiteit van Franeker en de geleerde 17de eeuwse vrouw Anna Maria van Schurman komen aan bod in de vaste tentoonstellingen